laupäev, märts 31, 2007

Earth hour

Täna õhtul tähistab Sydney Maa Tundi - kell pool kaheksa õhtul kutsutakse kõiki üles tunniks ajaks tuled ära kustutama ja nautima pimedust ja selget tähistaevast. Tundub, et see plaan läheb läbi ka - vähemasti promo on olnud suur ja inimesed ootavad seda tunnikest põnevusega. Me vist lähme sel ajal Newtowni peale kolama - vaatame, kuidas kõik kohvikud ja pubid küünlasäras helendavad. Või siis lähme kesklinna - ega seda ka igapäev ei näe, et Sydney öine tuledesäras postkaardivaade muutub mustaks eimillekski.

Praegu aga randa..tuleb ju suvest veel viimast võtta. Täna hommikul aias ringi patseerides oli mul tõeline Eesti suve moment - varahommikune külm värskus ja samas juba tunne, kuidas peagi päike kõrgemale pürgib ja kõrvetama hakkab.
Eile lõunaajal märkasin aga endalegi üllatuseks, et üle kuude esimest korda olen valinud lõunasöögikohaks päikselise laua - siiani olen alati varju hoidnud, liiga kuum.

Vot sellised luulelised mõtisklused siis täna hommikul :)

Sildid:

3 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Jaaa, mina võrdlen ka praegust ilma Eesti suvega!!! Hommikune kaste ja kargus! Ja meie täna mänguväljakul sättisime ennast murul pikutama päikselaiku, sest varjus oli külm:))))))))
terv
mutukas

31 märts, 2007  
Blogger HM said...

Eilne blackout polnud suurem asi - et tänavavalgustus jäi igal pool särama (ohutuspõhjendustel), siis see, et mõnes kontoris tuled ära kustutati (ma ei saa aru, miks nad üldse peaks kõik ööd ja päevad särama),ei tundunud kuigi muljetavaldav.
Aga sadamasilda ja ooperimaja tõepoolest ei valgustatud.
Vähemasti tuvastasime eile õhtul aga parima piknikukoha kesklinnas. Me polnud seal varem käinud, aga paar Jareki sõpra juhatasid teed. Nimelt otse ooperimaja vastas lähevad astmed üles Botaanikaaia poole. Aga nad ei vii mitte päris botaanikaaeda (mis on öösiti suletud), vaid väiksele muruplatsile põlispuude all, kust avaneb imeilus vaade üle sadama. Vot ja seal ei olegi tänavavalgustust ja tundub, et kuigipalju seda mõnusat kohakest ei teata. Istusime seal täitsa omaette, väljaarvatud uudishimulikud possumid, kes tulid pähkleid norima.

01 aprill, 2007  
Blogger Ann said...

Eestis tehti ka energiasäästmist ühes Reikopi-Välba saates mingi kuu tagasi üheks tunniks või nii. Ja eesti-energia-mees kommenteeris, et energiatarve vähenes nähtavalt - nagu oleks Viljandi-suurune linn tarbimise lõpetanud. Pole paha.

04 aprill, 2007  

Postita kommentaar

<< Home