teisipäev, veebruar 20, 2007

Kuningannade tagasitulek

T2na on Sydneys n2ha harukordne ja majesteetlik vaatepilt. Saabuvad kaks kuningannat (6igemini praegusel hetkel juba yks on saabunud) - Queen Mary II ja Queen Elizabeth. Tegemist on suuuurte kruiisilaevadega, Queen Mary II hetkel suurim maailmas. Ja tema lasi ankru vette poole tunni eest. Et ma kahjuks pidin t66le tulema, siis saabumist n2gin ainult telekast. Aga laevasireen kostus me majani selgelt (Annika ja Mart Potts Pointsis pidid arvatavasti k6rvu kinni hoidma?)
6htupoole kostitan teid vahetute muljete ja piltidega, aga seniks m6ned faktid, mis mulle k6rvu on j22nud.
Ta on suurim, pikim ja laiem laev maailmas. 23 korrust ja Sadamasilla alt ta l2bi s6ita ei saa. Ka S66rjas Kais (Circular Quay), kus kruiisilaevad tavaliselt peatuvad, ta parkima ei mahu.
M6istetavalt paljudes sadamates selline laev ei peatu. Praegu on ta oma esimesel ymbermaailmareisil (alguse ja l6puga Floridas). Sydney on igatahes t2htsusest pungil ja 6htuks lubatakse linnapea k6nesid ja ilutulestikku.
Aga huvitavate asjade juurde..
Kruiisilosalejate kehakaal t6useb keskmiselt 1 kilo p2evas. Kogu kruiis kestaks 81 p2eva.. Arvutage ise :)
Nende kahe laeva 1-p2evane viibimine Sydneyst toob linnale sisse eeldatavalt 1 miljard dollarit.
Laevas on spetsiaalne lemmikloomade "osakond", kus koertel ja kassidel on luksuslikud tingimused, teenijad, parimad s66gi- ja spordiv6imalused. K6ik loomad saavad muuhulgas kingipaki.

Ja nyyd ma pean t66le hakkama...

Sildid:

4 Comments:

Blogger HM said...

vaadake pilte !! - http://news.ninemsn.com.au/slideshow/default.aspx?subsectionid=8955

20 veebruar, 2007  
Blogger Reede said...

Eelmise aasta kevadel sai Soomes valmis kruiisilaev Freedom of the Seas http://en.wikipedia.org/wiki/M/S_Freedom_of_the_Seas ja siis ajakirjandus teatas, et see on maailma suurim.
Tegin kiirvõrdluse ja Freedomil on mõõdud veidi väiksemad (pikkus-laius-kõrgus 339-38,6-64 m), kui Queen Mary 2-l (345-41-72), aga reisijaid võtab Freedom peale kuni 4370 + 1360 meeskonnaliiget, QM2 võtab peale 2620 reisijat ja 1253 meeskonnaliiget.
Mille järgi siis suurust mõõdetakse :)

20 veebruar, 2007  
Blogger HM said...

Minu t2nane ajaleht teatab, et Queen Mary II mahutab 4340 inimest (sh meeskond). Aga arvestades, et meeskonnaks pidid peamiselt filipiinod ja indialased olema, siis 2kki sellev6rra mahub neid algselt planeeritust rohkem ?:)

Aga Queen Mary II rinnaymberm66t on ikka uhkem n2itaja kui Fredi "kaal", eks ole..

20 veebruar, 2007  
Blogger Reede said...

Ma sain andmed Wikipediast.
Filipiinod ja indialased on suht tillukesed jah, neid saab tõesti rohkem laevale võtta :)
Ma suhtun tavaliselt skeptiliselt igasuguste asjade ja nähtuste suurimateks ja "kogu maailma muutvateks" nimetamistesse. Ameerika ajakirjanduses on ju kõik hüper-super ja maailma suurim ning tihti ma enam lihtsalt ei usu, kui öeldakse, et suurim ja vanim ja erakordne :)
Aga QM2 on Fredist tõesti suurem :)
Kaalust ja inimeste suurusest veel - kui minu 50-kilone sõbranna Tokiosse kolis, oli ta õnnetu, et ainult 20 kilo pagasit võib kaasa võtta - pidi ta ju kindlasti ka kingitusi oma tulevase mehe tervele perele viima, nagu Jaapanis on kombeks. Sõbranna leidis, et on ilmselge ebaõiglus, et 100-kilosed reisijad võivad ka 20 kilo pagasit võtta ja tema ei või selle võrra rohkem asju kaasa tirida, kui palju ta sajakilostest kaareisijatest kergem on.

20 veebruar, 2007  

Postita kommentaar

<< Home