pühapäev, jaanuar 14, 2007

Olümpialinnak

Uskumatu, et me kuni eilseni polnud käinud Sydney üht värskemat ja populaarsemat atraktsiooni kaemas - Sydney olümpiaparki.
See on linnakeskusest kümmekond kilomeetrit läänes - üks sydneylane rääkis, et sportlased olevat olümpia ajal kurtnud, et linna neid ei lastudki, vaid kükitasid kogu aja seal Homebushi võsa vahel. See olümpialinnak paistab pealtpoolt jah üsna isemajandav ja kõikehõlmav.
Olümpiaparki "võsavaheks" kutsumine oli muidugi selge minu poolne liialdus. Tooni annavad futuristlikud sambakesed ja kiisavad staadionikuplid. Huvitav koht igatahes, kuigi staadionitele niisama sisse uudistama minna ei saa.




Tidc - mu esimene töökohake Sydneys - projekteeris sinna olümpiakülla ka värske rongiliini. Tol ajal tidicu peakorter olevatki olnud olümpiaküla keskel ja alles pärast seda kolisid nad ümber Chatswoodi ja hakkasid kogu Sydney rongiliiklust ümbervormima.

Olümpiaküla ümbritseb veepoolt huvitav mangroovistik. Seal käisime tegelikult juba augustis ringi müttamas - eestlanna Kadri (kes kohe seal olümpiaküla kõrval elab) juhtimisel.

Sildid:

4 Comments:

Blogger mutukas said...

Me käisime reedel olümpiakülas Acer Arenal "Walking with Dinosaurs" shõud vaatamas. Olümpiaparki hindame meie kõrgelt sealsete laste mänguväljakute poolest.
Muide, kas te Erki Noole leidsite olümpiakülast üles? Seal on üks väljak suuuuure purskkaevuga, kuhu on maha metallplaatidele jäädvustatud kõikide olümpiamedalivõitjate nimi-riik-spordiala. Meil kulus päris kaua aega Noole ülesleidmiseks:)

14 jaanuar, 2007  
Blogger HM said...

Ei osanudki seda Noole metallplaati otsida. Ehk siis j2rgmine kord..Nagunii on plaanis sinna olympiaparki Crackerseid vaatama minna, ja nyyd on need vaba6hukinod ju ka seal..
Aga kuidas see dinosauruste jalutusk2ik oli?

15 jaanuar, 2007  
Blogger mutukas said...

ooo, dinosaurused olid lahedad. kuna meil 6-aastane tütar on ülisuur dinosauruste huviline, siis lapsed vahtisid etendust sõna otseses mõttes suu ammuli peas. Ja ka endal oli huvitav. hästi tehtud igal juhul.

15 jaanuar, 2007  
Blogger TheJaan said...

Tsau. Kes on Tanel Padari? Väga meeldiv oleks kuulata, kui saaks kusagile need mp3'd üles riputada või midagi.
Suur tänu,
Jaan
p.s. ma olen kuulnud mingi Vennaskond bänd, kas sa tunned?

17 jaanuar, 2007  

Postita kommentaar

<< Home