esmaspäev, jaanuar 08, 2007

Sydney festival

Alanud on suve suursündmus Sydney festival.
Laupäeva varahommikul olevat üle Sydney hõljunud 7 ballooni (koondnimetusega sky orchestra), mis mingit kummastavat muusikat mängisid. Me muidugi magasime, aga võibolla üle meie maja nad ei lennanudki.

Festival kestab peaaegu jaanuari lõpuni ja kätkeb endas terve rea peeneid üritusi. Kontserte, teatrietendusi, moderntantsu, maailmamuusikat ja filmiõhtuid jne.
Hea on see, et osad üritused on ka tasuta (sydneylased teadagi pole vaesed ja nii on piletihinnad üsna krõbedad - nt tunniajased huvitavamad tantsuetendused maksavad alates 50-60 dollarist). Kindlasti lähme Domaini "Noite Brasil" kontserdile pühapäeval. Lubatakse bossanovat, sambatrumme ja jatsu.
Huvitavamatest tasuta üritustest hakkas silma veel Crackers - pürotehnikute korraldatav show, kus kõik inimesed seisavad keset platsi ja ootmatutel momentidel ja ootamatutes kohtades käivad need poisikluttide paugud - kuidas neid nüüd eesti keelest kutsutigi..? Mingi muu tuleshow ka. Ja reklaam lubab, et juba tee etenduspaika saab olema üllatusrohke.
Üks etenduspaikades on tekkinud täpselt meie maja taha. Mingi vana raudteeäärne laohoone on ümberkujundatud alternatiivseks etenduspaigaks - Carriageworks. Pealt näeb huvitav välja, sisse pole veel sattunud.

Sildid: