neljapäev, november 30, 2006

Jõul läheneb

Ütlen kohe ära, et jõulutunde tekkimise võimalikkusesse Sydneys ma ei usu. No ikka selle lumi-kuusk-piparkook värgi poolest. Jõulude instrumentaalne külg on küll kohal - ostukeskused lainetavad ehetega koormatud kuuskedest, jõulupakkumised sajavad aknast ja uksest sisse, toimuma hakkavad jõulukontserdid. Martin Pleissi on linnakuusk ka püsti pannud. Aga miski jääb puudu (või pigem üle) kui samal ajal saab rahulikult plätadega ringi jalutada ja ookeanis ujumas käia.
Laupäeval on Eesti Majas jõululõuna, ootan seda suure huviga.
Natuke kahju on sellest, et samal päeval toimub Homebake - aasta suurim kohaliku muusika üritus. Muidu ma selle "Kodukootud" festivali peale nii väga ei mõelnudki (teada on, et kõik piletid on juba ammu ilma välja müüdud), aga me majanaaber Jacob (väga ontlik ja tore austraalia noormees muide) teeb seal tööd ja saaks meid oma passiga sisse smugeldada...

Tööl tuleb ka jõulupidu - 22. detsembril. Toimuma saab jõeäärne suur barbecue. Peale seda vabrik läheb kolmeks nädalaks puhkusele. Meil aga käib töö edasi või õigemini töö alles algab. Jõulude ja uue aasta vahel toimub inventuur ja juba praegu teeme usinalt selleks ettevalmistusi. Ületunnid on meeldivalt kõrgelt tasustatud :).