esmaspäev, oktoober 22, 2007

Melbourne

Käisime Melbourneis. Väga lahe oli. Ütleks isegi, et kui Melbourne asuks Sydney koha peal (või vähemasti kui seal oleks paar normaalset randa), siis koliks kõhklematult ümber. Aga esialgu need ranna ja lühema talve mõnud vajutavad kaalukausi siiski Sydney suunas kaldu.
Melbourneis on läbimõeldust, planeeritust, innovatiivsust ja kunstilisust. On nähtud vaeva, et linnast hea ja elatav linn teha. Tundub, et õnnestunult. Palju pisiasju räägivad selle kasuks. Kuigi Federation Square paistab Eureka torni 88. korruselt vaadates kui sõjaväepunker-laager. Seal keskel olles on siiski märksa kenam. Jarekile aga ei meeldinud see väljak lõpuni.
Põhimõtteliselt võiks me väljasõitu nimetada kulinaarsete sugemetega kultuurireisiks. Sõime kooke St Kildas, rullisime mereande rullidesse Vietnami restoranis Richmondis, degusteerisime kesköiseid pizzalõike raudteejaama vastas, sõime kuuma lambalihasalatit Fitzroy tänaval ja ungari kapsarulle Balaclavas ja mekkisime lõunast rootsi lauda Crowni kasiinos ja käisime lugematus arvus suvalistes kohvikutes. Armastus käib kõhu kaudu ma ütlen, ja hetkel olen ma kergelt Melbourneist sisse võetud...