esmaspäev, september 24, 2007

Muogamarra

Muogamarra on üks väike loodusreservaat Hawkesbury jõe ääres. Ta on rahvale avatud vaid kuuel nädalavahetusel kevadeti. See nädalavahetus oli viimane võimalus sel üsna metsikul alal jalutuskäik teha ja õitsvat põõsastikku imetleda. Info lekkis meieni ühe Jareki sõbra venna tuttavate kaudu. Nimelt Joanna vend on kirikuõetaja (kes tuli siia kuuks ajaks nö kirikuõpetajate tudengivahetusse) ja tema värskes koguduses oli üks muhe austraalia vanapaar Madeleine ja John, kes seal loodusreservaadis vabatahtlikutööd teevad. Igatahes pühapäeval pakkisime kaks autotäit poolakaid sisse ja sõitsime Muogamarrasse.

Panengi siia nüüd natuke pilte, sest nad kõik alati kurdavad, et ei saa mu blogist aru ja pilte on liiga vähe.
See on Asia ehk ametlikult Joanna. Tema ja ta mees Pawel on juba pikka aega me sõbrad siin, käime tihti üksteiselt külas ja koos väljasõitudel. Neil on ka blog, aga see on mõistetavatel põhjustel poola keeles.

Ja sellel pildil on vasakul Asja kirikuõpetajast vend, keskel Pawel ja paremal Karol.

Ja see on Marta. Tema on füsioterapeut ja ütlemata kasulik sõber kui sul on põlv haige.

Ja see on Jareki koolivend Szymek, ka üks igati muhe tegelane.

Last but not least, meie ikka ka.

Tegime seal Muogamarras üsna mitu jalutuskäiku. Hea oli see, et kuigi teatav rada oli ikka ees, siis polnud neid lõputuid käsipuid ja hoiatussilte. Ikka oli parasjagu kividel turnimist ja ohtlikke momente (arvestades mu värskelt taasparanenud põlve..). Ilm oli samuti imeilus.





Pärast põikasime sisse veel Mt Kuringai rahvusparki, kus kaesime üle põõsakalkuni (bush turkey) pesa ja trobikonna kängurusid/vollabisid.