kolmapäev, september 27, 2006

Banaanid

On sel aastal Austraalias v2ga kallid. Alguses, kui kuskil poes n2gin banaane, mille hinnasilt teavitas 13 dollarit kilo (ehk 125 krooni), m6tlesin, et mis ime orgaaniliste spetsiaalsete banaanidega peab kyll tegemist olema. Ei, tuli v2lja, et t2itsa tavalised banaanid. Lihtsalt sel aastal pea k6ik Queenslandi banaanid said k6vas tuules kannatada. Banaane lihtsalt pole ja Austraalia karmid piirangud toiduekspordiks ei luba banaane ka kuskilt mujalt sisse tuua. Nii et kilohind on t2iesti m6istusevastaselt kallis.
Se banaanijutt tuli lihtsalt sellepeale, et yks mu t66kaaslane tuli just poest ja ostis endale l6unaks yhe banaani - 4 dollarit.
Ja l6unapausil lugesin lehte ja avastasin veel haakuva uudise. Kuna kuskil Melbourne l2hedal oli m6ned 66d tagasi temperatuur alla 0 langenud, siis kylmetasid 2ra k6ik luuviljad, eriti aprikoosid. Nii et neid pole siis ka sel aastal tulemas..

3 Comments:

Blogger HD Vader said...

Üldiselt mulle meenub, kuidas ka ise sai selle üle pead murtud, et Eestis on banaanid kordades odavamad, kas sellepärast, et tegu banaanivabariigiga :D
Aga kui Coffs Harbouri kandis ringi vaadata, siis on kohe näha, et banaanikasvatajatel maru uhked villad. Sealt see hindki. Vist on põllumees Ozi pursui. Hakka või ise ka.

27 september, 2006  
Blogger Britt-Maria said...

Oh, vast keegi ikka natuke kasvatab neid. Tahaks hirmsasti puuvilja. Voib-olla tuleb siis mitmeks aastaks jaada....

28 september, 2006  
Blogger HM said...

Ära muretse, Britt. Banaanid ja aprikoosid on vaid jäämäe veepealne osa... Puuviljadest siin puudust pole.

29 september, 2006  

Postita kommentaar

<< Home