reede, september 15, 2006

asjade suhtelisusest

Eile ostisme sk2nneri-printija-koopiamasina. Ma polnud p2ris veendunud, kas seda ikka vaja on, aga Jarek v2itis, et tal on. Olgu siis. Hind oli 41 dollarit ehk u 400 krooni. Myyja ka ytles, et pood ostis nad m2rksa kallima raha eest. Aga ju on tehnikamaailm vahepeal edasi liikunud. Et siis 41 dollarit.
Samal ajal Jarek teeb "p6nevat t66d". Nimelt vahetab Hiinast saabuvatel k6laritel jms elektroonikatoodetel pistikuotsi. Euroopa omadest Austraalia omadeks. Ja ei mingit teadust. Juhe noaga maha, traadid v2lja, uued pistikusse ja siis korraks kontakti (et kas t66tab). Kui t66tab, siis kleebitakse peale silt - austraalia kvaliteet. Kui e t66ta - no seda pole 6nneks vist veel juhtunud. Ju Jarek oskab pistikuid vahetada. Aga selline kilplaset66 (mis oleks ju v6inud tehtud olla juba Hiinas) l2heb t66andjale maksma mingi v2hemalt 26 dollarit tunnis kui mitte rohkem (agentuurimaksud, palk jms). Et kus on siis loogika? Mina ei tea.

1 Comments:

Blogger Änika said...

Mina pidin õmblema äsja Hiina tehasest saabunud Marco Polo riietele kaelasilte, sest tehas teatud sorti kampsunitele ei olnud mitte midagi suutnud külge õmmelda. Kuigi tehasele saadetakse "noomitusi", siiski tuleb seda ikka ja jälle ette. Minule lisatööd.

16 september, 2006  

Postita kommentaar

<< Home