pühapäev, september 10, 2006

Linnaelu

Newtown on vallutatud. Selliste tüüpide poolt, kes püüavad välja näha nagu Marilyn Manson (no see pole just kõige nutikam lause ja sellel stiilil on kindlasti mingi oma nimi, aga ma ei suuda seda hetkel kuidagi meenutada - isegi kui ma seda üldse kunagi kuulnud olen...) Igatahes see eilne puhtjuhuslik jalutuskäik mööda Newtowni tänavaid kujunes igati huvitavaks. Sest inimesi on alati huvitav vaadata, neid inimesi aga veelgi huvitavam.
Ma ütlen kohe ära, et läbivaks värviks oli must. Mustad huuled, küüned, juuksed, platformkingad, vinüülmantlid, korsetid jne jne. Kuid mitte ainult. Paljude näod olid lubivalgeks võõbatud - väikeste süsimustade või veripunaste eranditega. Sellekevadiseks moeröögatuseks tundus olevat ka lillad võrksukad - parem kui mõne auguga. Ja muidugi - mida paksem eit seda lühem kleit (magu mainis Annika abivalmilt minu kirjelduste peale..). Ja enamus neid korsettidesse, võrksukkadesse, sametkleitidesse jne surutud ja 20 cm kontsadel tuigerdavaid tütarlapsi nägid välja üsna meeleheitlikud ja loomulikult püüdsid pälvida neetide, mustade kaabude, keepide jne kaunistatud (enamasti) anoreksete noormeeste tähelepanu.
No sellised tüüpe on Newtownis sageli näha - ja neil on seal oma riide- ja muusikapoed, ilusalongid (mis tunnistavad vist ainult musta, valget ja punast värvi)jne. Aga nii suurtes kogustes liigub neid praegu ringi, sest käimas on vist mingi festival. Igatahes põnev.

Newtown (mis asub meie majast nii 10 kõnniminuti kaugusel) on üldse üsna hip linnaosa. Siin elab palju tudengeid, geisid ja lesbisid. Palju raamatupoode, palju eksklusiivseid kaltsukaid, palju kohvikuid, restorane jne. Palju prussakaid pidi ka majades olema (seda ise ei tea kinnitada, aga Mari kunagi rääkis:). See on üsna vana linnaosa - nii et majad on enamasti madalad ja kenad ridaelamud, mis nüüd on saamas uut värvi ja nägu. Ja kinnisvarahinnad hüppavat hüppeliselt.
Newtown läheb sujuvalt üle Enmore linnaosaks. Seal on ka palju huvitavaid kohti ja lisaks Enmore teater. Seal toimuvad igasugused huvitavad kontseridid ja etendused. Mitu korda olen nagu tahtnud minna, aga midagi päris põrutavat pole veel silma hakanud. Ja et piletihind kipub sinna 60-100 dollari kanti, siis päris suvalist asja ka vaatama ei lähe. Praegu mõtlen ühe Tao trummishow peale..see on järgmisel nädalavahetusel.
Selles mõttes on suures linnas (ja suures riigis) ikka elada lahe - pidevalt toimub midagi. Veel sel kevadel näiteks on tulemas U2, detsembris Robbie Williams. Neile mõlemale läheks küll (kuigi piletihind on veel märksa krõbedam muidugi), aga nad on juba kuid ja kuid välja müüdud (ja pileteid saab järelturult osta mingi 400-500 dollariga). Üks, mis pole (veel) välja müüdud on Foo Fighters -ja see toimub suisa ooperimajas - et oleks nagu kaks kärbest ühe hoobiga :).

1 Comments:

Blogger HM said...

gothic rock on stiili nimi ytles keegi teadjam..

12 september, 2006  

Postita kommentaar

<< Home