pühapäev, veebruar 15, 2009

Nimbin

Byron Bays käimine oli küll juba ammu, kuid tahtsin siiski lisada siia paar mõtet Nimbinist. Nimbini külake on mägede taga ja metsade vahel ja sinna tuli Byron Bayst täitsa tükk maad sõita (ei aidanud kaasa ka see, et ilm oli parasjagu +40 ja meil õnnestus kuskil külavaheteel täitsa ära eksida). Aga kuna plaan oli tehtud ja tahtmine seda hipiküla oma silmaga kaeda, siis jõudsime mingil hetkel ikka kohale. Selgituseks tuleks lisada, et Nimbin on Austraalia kanepipealinn, kus elavad narkarid ja/või hipid ja ilmselt ka mõned idealistid; kus majad on kaetud psühhedeelse "kunstiga" ja vohab turism (teadagi, need hedonistlikud backpackerid). Me langesime siinkohal täiesti "turisti" kategooriasse ja ei hakanud kokkuvõttes süüvima küla sügavusse ja võimalustesse ja ei maitsnud isegi ühtki cookiet (mis ehk oleks meid pisut positiivsemas suunas meelestanud?).
Paar huvitavat aspekti siiski hakkas silma/kuuldus kõrvu. Ühes poes (ja kõik need poed on seal ühesugust kama täis) jäime kuulatama poemüüja hingestatud kiidukõnet Nimbinile a la "Ma elan Nimbinis ainult inimeste pärast. Tead siin elavad lihtsalt kõige targemad ja paremad inimesed. Kõik on nii geniaalsed, tead, mul üks sõber tegi auto, mis töötab päikesepatareidel..täiesti geniaalne tüüp" Halloo? Mis aastas te siin elate? (Või noh selles ilmselt ongi Nimbini mõte - elada kui vanadel headel aegadel).
Käisime Nimbini muuseumis, mis oli peaaegu huvitav.
Küla parim asi mu arust oli aga maaling ühe poe seinal - lahtioleku aegadest.
Mis kokkuvõttes masendas, oli see, et kogu Nimbini ökondus ja hipindus oli ära varjutatud puhta laiskusega. Muudkui räägivad, et elame siin ja teeme/toodame lahedaid asju jne, aga kogu küla kaubandus püsib püsti Indiast, Nepaalist ja Kagu-Aasiast kokku ostetud jamast, mida püütakse autentsete Nimbini asjade pähe maha müüa.
Ja kurb on näha väikest last istumas isa väga kõhnal käsivarrel. Rääkimata sellest, et isa silmad olid süüvinud kuskile teistesse sfääridesse.. Ja neid lapsevanemaid on Nimbinis palju.
Kokkuvõttes mõjus Nimbin mulle täieliku narkovastase kampaaniana - kooliekskursioonid peaksid olema kohustuslikud.
..Kas ma olen vanaks jäänud?!