pühapäev, veebruar 08, 2009

Kõik lapsed merre

Sydneyt on sellel nädalavahetusel vallanud kuumalaine, mis kogus juba paar nädalat jõudu Melbourne ja Adelaide kandis ja otsustas siis edasi meie juurde liikuda. Tegelikult juttu (47 kraadi, kuumim koht maamunal jne) on olnud rohkem kui asi väärt. Kuum on tõesti, aga samas on ka tuuline. Eile olime Cronulla rannal - väljas oli väga kuum (ja tuuline), aga vees hakkas tunni möödudes juba täitsa jahe.
Huvitav oli see, et kohe hommikul oli kogu linnas teistmoodi hõng. Lillehõng. Tundub, et mõned kraadid tavalisemast kõrgemat temperatuuri mõjutab lilli ja lillepuid väga tugevalt..jasmiinid ja frangipanid lehkavad täiel rinnal. Just "lehkavad" ongi siinkohal hea sõna, sest lõhn on tegelikult hea, aga peadpööritavalt tugev ja kui tükk aega selles lõhnas viibida, siis saad aru, et see on tegelikult hävingu ja roiskumise lõhn..lillekesed kuumarabandlikus suremishoos eraldavad endast kõik, mis neil on.. (botaanikud, auuu, kuidas selle asjaga tegelikult on?).
Tegelikult suvi on sel aastal väga ilus ja erksavärviline olnud. Nagu me esimene suvi Sydneys - päike, sinine taevas ja meri. Mulle nii meeldib.
Mis ei tähenda, et mind ei tabaks hetkelised koduigatsushood või lihtsalt "ära" hood. Jarekil on muidugi veelgi raskem, ta pole 2 ja pool aastat Austraaliast "ära" käinud. Iga viide reisimisele tekitab tal paraja südamekloppimise..Muide Jarek just eelmisel nädalal avastas, et googli tõlkemasin muundab eesti keelset teksti talle arusaadavaks ja et on paras aeg hakata mu blogi lugema.. Nii et tervitused talle siinkohal :).
Ma polegi veel jõudnud kirjutada, et koos suvega saabus Sydneysse (tuntud ka kui Sindi) Ann, kes on teatavasti tubli päikesepaiste iseenesest. Kuigi päevaplaan/töögraafik oli meil nagu koidul ja hämarikul (selleks ajaks kui ma töölt koju jõudsin oli Ann just tööle läinud), siis ometigi mahtus igasuguseid häid üritusi (ja eelkõige sööke-jooke) vahepeale. Paar pilti ka tõestuseks, et need ilusad ja toitvad ajad ei olnud lihtsalt unenägu.. (pildid Jareki tehtud, aga osad Anni fotokaga, ühelt pildilt leiab ka Aire (kookidele ja GISile spetsialiseeruv superkokk-geograaf) ja Ricky (pizzamaster-majakaaslane).





nägemist!